Superdutch! Hedendaagse architectuur in en uit Nederland

Trefwoorden:

Nederland kent veel architecten van wereldfaam: Francine Houben, Rem Koolhaas, Ben van Berkel, Winy Maas… om maar enkele te noemen. Deze architecten worden wel tot de eerste generatie 'Superdutch' architecten gerekend. Uitdagende nieuwe vormen, spannend materiaalgebruik, bonte kleuren.  Denk aan bijzondere gebouwen als Theater Agora in Lelystad (UN Studio), de Markthal in Rotterdam (MVRDV), de Rode Donders in Almere (DOK architecten) en het Paleis van Justitie in Amsterdam (Claus en Kaan architecten).

 

Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd zijn spraakmakende gebouwen van verschillende Nederlandse architectenbureaus gerealiseerd, zoals het CCTV hoofdkantoor Beijing (OMA), de Tianjin Binhai bibliotheek (MVRDV), de Villa Vals in Zwitserland (SeARCH) en het National Kaohsiung Centre for the Arts in Taiwan (Mecanoo).

 

Ga mee op reis in Nederland en ver daarbuiten! 

 

NB. Geannuleerd n.a.v. de onrust rondom de verspreiding van het coronavirus, en de oproep van de minister-president om zoveel mogelijk thuis te werken. Zodra de situatie het toelaat, worden twee nieuwe data ingepland.

 

 

Meteen inschrijven.

Locatie:

Podium Plofhuis 7 

Fort Uitermeer 

Uitermeer 5 

Weesp 

Tijdstip:

10:30-12:30 

(dinsdagochtend) 

Data:

17 en 24 maart 2020 

 

NB. Geannuleerd n.a.v. alle onrust rondom de verspreiding van het coronavirus, en de oproep van de minister-president om zoveel mogelijk thuis te werken. Zodra de situatie het toelaat, worden twee nieuwe data ingepland. 

Docent:

Yvonne Hilgenkamp 

Kosten:

40 EUR 

incl. 21% BTW