Yvonne Hilgenkamp is kunsthistoricus en architectuurhistoricus en trotse eigenaresse van ASK history. Met veel plezier heb ik kunst- en architectuurgeschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en sinds de zomer van 2014 ben ik ANVR-gecertificeerd reisleider.
 
Vanuit mijn bureau ASK history worden culturele activiteiten georganiseerd, maar ik werk ook in opdracht. Als spreker voor lezingen, rondleider in musea, gids bij stadswandelingen of reisleider bij cultuurreizen. Een lange lijst? Zeker - ik moet Google een beetje helpen - maar met een duidelijke rode draad: met enthousiasme en liefde vertellen over kunstgeschiedenis en architectuur. Mijn interesse is breed en gaat van de Romeinen tot Rembrandt, van De Pijp tot Parijs en van Art Déco tot Dubai's wolkenkrabbers. Over al deze onderwerpen vertel ik graag en enthousiast! Met verhalen, achtergronden en anekdotes probeer ik mijn publiek mee te nemen in de tijd en vooral met een hele nieuwe blik te laten kijken naar een schilderij, gebouw of stad.
 

 

 

 

Yvonne Londen

 

 

 

 

 

 

ASK history verzorgt colleges en lezingen op het gebied van kunstgeschiedenis en architectuurgeschiedenis, organiseert museumrondleidingen en stadswandelingen, en biedt kunst- en architectuurreizen aan.

 

De verschillende colleges worden aangeboden in collegereeksen, maar ASK history kan ook worden gevraagd voor specifieke lezingen. Zo is er de lezing over de geschiedenis van bruggen, die interessant is als bedrijfslezing voor zgn. 'bruggenbouwers'. 

Daarnaast verzorgt ASK history rondleidingen door vele musea en kunt u met Yvonne Hilgenkamp mee op diverse (internationale) culturele stedentours.  

 

ASK history staat voor Architectuur, Stedenbouw en Kunst, maar ook voor 'vragen': meer willen weten over deze onderwerpen. Bent u ook nieuwsgierig? Kijkt u bij het aanbod colleges, museumrondleidingen en stedentours en schrijf u in. 

 

 

 
 

Portfolio opdrachtgevers:

 

Rabobank / Schretlen & Co.

 

Shell 

 

Kiremko 

 

Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs, Amsterdam

 

KLU, Kunsthistorische Leergangen Utrecht

 

Kunst in de Kamer - Reestdal en Utrecht 

Vrouwen van Nu - Zwolle 


Kunstkring Leiderdorp 

 

Kunstreizen BudoK 

 

VVAO Zwolle 

 

Vrienden van het Stedelijk Museum Zwolle 

 

KBO en PCOB Zwolle 

 

Artifex Travel, Amsterdam 

 

HOVO, Hoger Onderwijs voor Ouderen

 

De Algemene Onderwijsbond (AOb)

 

De Internationale Architectuur Biënnale, Rotterdam

 

Het Militaire Luchtvaartmuseum, Soesterberg

 

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

 

Projectbureau Wederopbouw Roombeek, Enschede

 

Atelier de Steengroeve, Assen

 

Podium Power, Amersfoort